כל מה שצריך לדעת על תקן ISO 22301
היכרות עם המאפיינים השונים של תקן ISO 22301 היא תנאי לעמידה בתקנות. לפי מכון התקנים הישראלי וגופים שמשתפים איתו פעולה מכל רחבי העולם, תקן ISO 22301 אמור לתאר את האופן שבו מיושמות מערכות ניהול רציפות עסקית. למעשה, רק בארגונים שבהם מערכות מן הסוג הזה מוטמעות בצורה נכונה יכולות לעמוד בתקן. כאשר החברות או הארגונים עומדים בתקן, הם למעשה מגדילים את הנוכחות שלהם ואף מחזקים את המוניטין מול לקוחות, ספקים, גופי רגולציה ועוד.
הדרישות של תקן ISO 22301 מיועדות על מנת לנהל רציפות עסקית מפרט דרישות לתכנון, הקמה ויישום. אבל יחד עם זאת, התקן קובע איך מפעילים או מנטרים את הרציפות העסקית והוא אף עוסק בפרמטרים שבהם צריך לעמוד על מנת לסרוק, לתחזק ולשפר את מערכות הניהול המתועדות. במידת הצורך, אפשר לנצל את אותו תקן גם כדי להגן מפני אירועים משבשים ועל מנת למזער סבירות להתרחשות שלהם.
היכנסו וצפו! הדברים שלא ידעתם על עולם הסייבר:
היתרונות של עמידה בתקן
כפי שאפשר להבין מכל האמור לעיל, לכל ארגון גדול אמור להיות אינטרס לעמוד בפרמטרים השונים של תקן ISO 22301. קודם כל, עמידה בתקן היא לעיתים קרובות חובה על פי חוק וחלק מהבדיקות המבוצעות על ידי מכון התקנים הישראלי. אם הארגון הרלוונטי נדרש על פי החוק לעמוד בתקן כזה, כדאי לו לעשות את זה כמה שיותר מהר ובצורה מסודרת.
שנית, עמידה בתקן היא אינטרס של הגופים השונים משום שזה מספק להם אינדיקציה למידת היערכות לאירועי אסון. במילים אחרות, ארגון שעומד בתקן יכול לדעת שיש לו את המערכות שיגנו עליו מפני אירועים משבשים ושהוא בכל מקרה פועל בכיוון הנכון על מנת למזער את השפעתם.